Du er herHjem>Plan for smittevern i kirkelige arrangementer

Plan for smittevern i kirkelige arrangementer

Her i Skiptvet menighet har vi laget en plan for håndtering av smittevern. Målet er kort og godt å forhindre smitte. Vi vet at i noen situasjoner kan disse kravene virke strenge, men vi ber om publikums hjelp til å overholde kravene.
 1. Vi sørger for at det er minimum 1 meters avstand mellom personer ved å bruke annenhver benkerad, og ved å legge ut programmer der folk kan sitte. I kapellet er stolene plassert med 1 meters avstand. Personer i samme husholdning kan sitte tettere sammen. Kirkevert vil anvise plass i kirken.
 2. Av denne grunn kan vi maksimalt tillate 45 personer tilstede i alle kirkelige arrangementer. Dette gjelder både innendørs og utendørs.
 3. Personer som kan være korona-syke, har symptomer på luftveisinfeksjon eller er i karantene kan ikke delta på kirkelige arrangementer.
 4. Vi forbyr håndhilsing og klemming.
 5. Vi har håndsprit tilgengelig for publikum ved inngangen, og oppfordrer til at dette benyttes.
 6. Vi oppfordrer til minst mulig bruk og berøring av inventar og utstyr. Av denne grunn har vi fjernet salmebøker og tegneutstyr/leker for barna. Sitteputene i benkene er også fjernet, og vi velger å ikke ta fram noe utstyr som ikke har en direkte funksjon i kirkelige arrangementer.
 7. Nattverd vil bli gjennomført ved bruk av særkalk (engangsbeger). Vi har i tillegg redusert noe på antall nattverdsfeiringer.
 8. Vi vil dessverre ikke tilby kirkekaffe inntil videre.
 9. For å ha mulighet til å foreta smittesporing er vi pålagt å registrere deltakere i alle kirkens arrangementer (navn og telefonnummer). Denne informasjonen vil bli behandlet i henhold til regler utarbeidet at folkehelseinstituttet.
 10. Toalettene vil kun være åpne under kirkelige arrangementer. Rutine for rengjøring er slått opp på toalettene.
 11. Våre ansatte vurderer egen helsetilstand med hensyn til symptomer på luftveisinfeksjon og unngår å gå på jobb hvis de er syke. Alle ansatte har fått opplæring i smittevern. Vi har høyt fokus på hygiene i alle arbeidsoperasjoner.
 12. Vi sørger for god informasjon til ansatte, frivillige og deltakere i kirkelige arrangementer.
Rangér:
Powered by Cornerstone