Du er herHjem>Konfirmant 2019
Konfirmant 2019

Konfirmant 2019

Til deg som begynner i niende klasse!

 

Her kommer litt viktig informasjon om konfirmasjonsåret i kirken!

 

Konfirmanttiden er ikke bare for den som vet hva man tror eller tviler på. Dette året skal vi sammen undersøke hva kristendommen er for noe, uavhengig av hva hver enkelt tror fra før. Kirkens konfirmanttid gir deg mulighet til å finne ut hva du tror på, samtale om kristen tro og liv, lære mer om Bibelen og høytidene våre, bli kjent med kirken, og utforske nye tanker om livet. Du er hjertelig velkommen uansett hva slags utgangspunkt du stiller med!

Vi er opptatt av at konfirmasjonsåret skal være en tid der vi sammen utforsker ulike temaer, ved hjelp av undervisning, lek, samtale, og ulike aktiviteter. Her skal du få tenke selv, stille spørsmål om det du lurer på, og undre deg frem til hva kristendommen handler om og hvor du selv står.

I løpet av dette året skal vi gjøre veldig mye forskjellig. Noen av høydepunktene finner du i denne artikkelen.
Mer informasjon kommer når oppstart nærmer seg.

I løpet av året skal vi blant annet gjøre dette:   

   Foreldremøte Det blir foreldremøte i kapellet ved kirken onsdag 22. august klokken 1800. Konfirmantene trenger ikke være med på dette, her kommer det viktig informasjon til foresatte og foreldre om årets opplegg, så det er viktig at dere stiller opp.

Oppstart! Vi starter opp årets konfirmantopplegg onsdag 29. august med kick off for konfirmanttiden. Hold av ettermiddagen/kvelden, mer informasjon om opplegg og tid kommer snart.

Presentasjonsgudstjeneste: Søndag 9. september er det gudstjeneste med presentasjon av alle nye konfirmanter i Skiptvet kirke kl 11.00. Foreldre og faddere ønskes spesielt velkommen denne dagen. Det blir enkel kirkekaffe i kirken etter gudstjenesten.

Undervisning: I høst møtes vi til undervisning i kapellet onsdag ettermiddag, vi starter opp etter presentasjonsgudstjenesten. Tidspunkt for undervisning avhenger av hvilken gruppe du kommer i, her velger vi klokkeslett som passer best med andre fritidsaktiviteter o.l. Fjorårets konfirmanter hadde undervisning umiddelbart etter skoletid.

Konfirmantleir! 18.-20. januar reiser vi på leir til Sjøglimt i Ørje. Dette er
en helg full av morsomme aktiviteter, og her blir vi virkelig kjent med hverandre!

Hjemmegrupper: I begynnelsen av vårsemesteret deles konfirmantene i
grupper og drar på besøk til familier i menigheten. Der snakker dere om ulike temaer, spiser litt sammen og hygger dere sammen gjennom flere samlinger.

Vi skal også sette opp to ungdomsgudstjenester i kirken sammen, første søndag i advent og palmesøndag. Vi skal arrangere fasteaksjon på våren og vi skal på konsert i kirken 11.oktober, i forbindelse med årets tv-aksjon.

Av datoer for våren ber vi dere særlig merke dere konfirmasjonsdatoene,
5. og 12. mai i Skiptvet kirke. Klokkeslett for konfirmasjon fordeles endelig på årets andre foreldremøte som avholdes 9. januar.

KONFIRMASJON ER FOR ALLE!

Vi har alle ulike utfordringer, enten det er sosialt, psykisk eller fysisk. Ved spesielle behov, vil vi gjerne legge til rette for en god konfirmanttid med utgangspunkt i konfirmantens egne forutsetninger, i samarbeid med foresatte. Ta derfor kontakt dersom det er noe vi kan gjøre for å skape gode rammer for undervisningen, eller for å legge til rette for et alternativt opplegg.

KONFIRMANTAVGIFT

Innbetaling av konfirmantavgift skjer i løpet av høsten, dette blir det orientert om på foreldremøtet.

Kunne du tenke deg å være med? Meld deg på ved å fylle ut skjemaet som ligger her innen 20. juli. (Er du for sent ute? Ta kontakt, det ordner seg!)

 

Påmelding til konfirmasjon 2019 er stengt. Dersom du likevel skulle ønske å være konfirmant i Skiptvet menighet ta kontakt med sokneprest på tlf 456 37 207 eller e-post sokneprest@skiptvet.kirken.no slik at du kan komme med på konfirmantopplegget. 

Vi håper vi får se deg i høst - velkommen skal du være!

Meld deg inn i Facebookgruppa «Konfirmanter i Skiptvet 2018-2019» for oppdatert info. Gruppen er felles for konfirmanter og foresatte, samt ledere i konfirmantopplegget.

Vennlig hilsen

Trude Skjeltorp                                               Kristin Winlund

menighetspedagog                                           sogneprest

400 34 584                                                      456 37 207      

menighetspedagog@skiptvet.kirken.no              sokneprest@skiptvet.kirken.no  

Powered by Cornerstone